Primăria Șcheia, amendată pentru mizeria făcută de viitori proprietari de vile

Pentru că nu a luat la timp măsuri de asigurare a salubrității în zona de competență, comisarii județeni de mediu au amendat Primăria din Șcheia cu 15 milioane de lei vechi. Ei au aplicat sancțiunea după ce au constat că, pe mai multe parcele particulare destinate ridicării de locuințe, odată cu moloz pentru consolidarea locului, proprietarii au aruncat și deșeuri menajere. În plus, acestea ajunseseră pe malul și în apa pârâului Șcheia, care se află în apropiere. Suprafața cu pricina, din preajma cartierului Ițcani, a fost pasată, o bună bucată de vreme, ca responsabilitate, între primăriile Șcheia și Suceava.
 

Lucrătorii specializați de mediu au consultat planurile cadastrale, acestea relevând că terenurile figurează pe teritoriul administrativ șcheian. „S-a constatat că zona aparține de Șcheia. Primăria, prin inspectorii pe care îi are, este obligată să urmărească păstrarea curățeniei, chiar dacă terenurile sunt particulare. Aceasta trebuie să atenționeze proprietarul să-și țină terenul în perfectă stare de curățenie. Nu s-a făcut acest lucru, ba, mai mult, pe pârâul Șcheia, care este domeniu public, în jurisdicția executivului din Șcheia, s-au găsit gunoaie”, a spus dna Elena Cristina Cojocaru, șeful Comisariatului Județean de al Gărzii de Mediu. O situație similară s-a remarcat la intrarea în municipiul reședință de județ pe DE 85, însă, între timp, spune dna comisar-șef, aceasta s-a ameliorat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: