Sărbătoare cu iz de occident

La sfârșitul săptămânii trecute, cu mare fast, cu mii de lumini și invitați de seamă, au fost marcate Zilele Cernăuților. Primarul orașului, dl Mikola Fedoruk, a pregătit orașul pentru sărbătoarea cu iz occidental. Toboșari cu mănuși albe, confetti, baloane și buchete de flori au făcut ca atmosfera să pară de basm. Sus, sus, la tribună, și distins ca un aristocrat de prim rang, primarul Fedoruk a salutat locuitorii, iar polițiștii mai activi au primit distincții în sunet de fanfară.
 

Mălina Anițoaei

În Piața Cernăuților, s-au aflat la acest eveniment și primarul Sucevei, Ion Lungu, viceconsulul Ucrainei la Suceava, Mykhailo Lienkov, Ion Bodnar, președintele UUR pentru Ținutul Bucovina, Dumitru Morhan, președintele UDUR, subprefectul Sucevei, Alexandru Băișanu, Ianoș Horvath, consilier principal la Consiliul Județean Suceava, Aurel Buzincu, directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniul Cultural Național Suceava, primarul Siretului, Vasile Tablan, aceasta ca să-i menționez doar pe cei pe care ochiul gazetarului îi putea desluși prin mulțime. Splendoare și forfotă la Cernăuți peste clădirile arcuite în tăcere, peste gurile de canal, cu inscripții rămase nedeslușite… La statuia lui Taras Șevcenko, o cântăreață din Cupca intona un cântec românesc, iar cântecul avea ceva mai puternic decât uitarea noastră, a acelora care n-am fost la Cernăuți măcar pentru a-l „felicita“ pentru toleranță, pentru drumul său spre Europa… Mălina Anițoaei

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: