Pentru suceveni

Prețul gigacaloriei – neschimbat

Primarul Ion Lungu dă asigurări că, în perioada imediat următoare, în municipiul Suceava, prețul de referință al gigacaloriei pentru populație nu va crește, rămânând la 896.000 lei vechi. Aceasta, în ciuda faptului că unele consilii locale, precum cel de la Giurgiu, au săltat prețul la 1,3 milioane lei, legea permițând acest lucru. Chiar dacă jumătate din veniturile la bugetul propriu al urbei se duc pe sub-venții la energia termică, primarul a declarat că nu va promova în viitorul apropiat o hotărâre de majorare a prețului gigpacaloriei. De aseară, Termica a început livrarea de agent termic pentru încălzirea apartamentelor. O serie de asociații, care nu și-au clarificat problemele financiare cu producătorul, furnizorul și distribuitorul de căldură stau încă sub amenințarea frigului, cu acestea negociindu-se, deocamdată, grafice de eșalonare a debitelor restante din 2004.
 

„Fac un apel sincer la toți locuitorii municipiului Suceava să plătească utilitățile la Termica, respectiv încălzirea și apa caldă, pentru că, în caz contrar, vom pune în pericol funcționarea societății”, a spus edilul-șef Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: