Pentru angajarea absolvenților din promoția 2005

Încă 11 miliarde lei subvenții

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă a suplimentat cu 2,37 miliarde lei vechi subvențiile pentru stimularea agenților economici care încadrează în muncă absolvenți ai promoției 2005. Potrivit oficialilor instituției, până la începutul lui octombrie, angajatorii au primit, în acest scop, 11,52 miliarde lei vechi. Aceștia au absorbit 240 de absolvenți ai promoției 2004. Dintre ei, 102 sunt licențiați, 78 au absolvit instituții de învățământ secundar superior sau postliceal, iar 60 sunt tineri absolvenți ai ciclului inferior al liceului sau școlilor de arte și meserii. „Punerea în practică a măsurilor de stimulare pentru angajatorii care încadrează în muncă absolvenți ai promoției 2005 este o dovadă de înțelegere a fenomenele economice, implicațiilor restructurării, precum și tendințelor care se manifestă pe piața muncii”, a declarat Constantin Șuvăr, director executiv al AJOFM.
 

Firmele care angajează absolvenți primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent de liceu, un salariu de bază minim brut pe țară în vigoare la data angajării, respectiv 3,1 milioane lei; 1,2 salarii, adică 3,7 milioane lei, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal sau 1,5 salarii, respectiv 4,6 milioane lei, pentru absolvenții de învățământ superior. De aceleași subvenții beneficiază și angajatorii care încadrează absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, acestea fiind date, însă, într-un interval de 18 luni. Beneficiarii subvențiilor sunt obligați să mențină raporturile de muncă timp de 3 ani, în caz contrar sumele încasate restituindu-se.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: