Campania de toamnă, în întârziere

Suceava stă bine în țară, deși, din cauza lipsei ploilor și terenului tasat, doar 42% din suprafețele planificate au fost până acum însămânțate Mai puțin de 60% din suprafața estimată a se însămânța în această toamnă a fost deja arată. Declarația a fost făcută ieri de putătorul de cuvânt al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, directorul adjunct Lya Chiriac, care precizează că procentajul relativ mic este urmare a lipsei ploilor și tasării terenului, lucrările desfășurându-se foarte anevoios, cu operațiuni și, implicit, cheltuieli suplimentare. Însămânțările au fost făcute pe 42% din cele 37.692 ha preconizate.
 

Grâul secara și triticalele s-au semănat pe 44% din total, orzul boabe – pe 34%, legumele – 46%, plantele de nutreț – 26%, în timp ce loturile semincere au fost constituite pe 28% din planificări. Perioada optimă de semănat expiră la 15 octombrie, însă, de regulă, în județul Suceava s-a lucrat și până la începutul lui noiembrie. Dna Chiriac este optimistă, menționând că, odată cu finele lui octombrie, se va încheia, în condiții mulțumitoare, și campania de toamnă. Directorul adjunct al DADR a mai sus că, în ciuda unor poticneli, județul Suceava stă bine, la acest capitol, între județele țării.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI