Agricultorii care fentează registrul fermelor vor răspunde pecuniar sau penal

Pentru verificarea corectitudinii declarațiilor, parcelele vor fi identificate pe orto-foto-planuri Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală atenționează că, pentru a beneficia de susținere financiară din partea Uniunii Europene, începând din 2007, producătorii agricoli suceveni trebuie să se înscrie în registrul fermelor. Acțiunea este în plină desfășurare, a început la 1 octombrie și durează până în martie 2006. La această dată, cererile de înscriere, precum și celelalte materiale publicitare necesare sunt distribuite în fiecare comună. Potrivit coordonatorului activității, Neculai Perju, trebuie îndeplinite și unele criterii de eligibilitate. Astfel, mărimea exploatației trebuie să fie de cel puțin un hectar, iar parcelele componente să nu aibă mai puțin de 0,30 hectare. De asemenea, agricultorii trebuie să respecte și reglementările de bună practică specifice.
 

Domnia sa estimează că, în județul Suceava, se vor depune 80 de mii de cereri. Mai trebuie precizat că, în etapa a doua, după luna martie, parcelele declarate de către fiecare fermier vor fi identificate pe orto-foto-planuri. La încheierea acțiunii, fermierul va primi un număr de înregistrare a fermei și un cod de identificare al blocului cu parcele. În cazul în care se constată lipsă de corectitudine privind datele declarate, inconsecvența fermierului poate atrage implicații financiare sau chiar penale. După 2007, agricultorii care îndeplinesc toate condițiile de mai sus vor completa cereri de acordarea a subvenției, „care, în fond, vor fi cereri de finanțare”, a subliniat dl Perju.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: