Scump da’…

Pauzele lungi și dese… Urmarea este cunoscută, făcând ea parte din “greaua moștenire” pre-decembristă și fiind, în același timp, o marcă stilistică de neconfundat a specificului național. Cum ai noștri parlamentari țin cu dinții de tradiție (mai abitir chiar decât la jilțurile din Casa Poporului la care bucuroși ar renunța pentr-o ambasadă, acolo, prin Lumea a Treia) s-au tot gândit și sfătuit de-au ajuns să împăneze actuala sesiune a Marelui Divan cu oareșice pauze așa-zise de reflecție. Foarte bine, se va spune, și ce-i cu asta? Își mai trag oamenii sufletul după atâta trudă, se mai hodinesc cele nurlii stenografe, are activitate bufetul instituției, mai o măslină, un “sanviș” au un “hodog”, acolo, mai pun “uichendu” la cale, mai o poantă ori glumiță cu subtext, preț de jumătate de oră reglementară.
 

Care jumătate, fie spus, în spiritul aceleiași glorioase tradiții, se face trei sferturi de ceas trecute fix GMT. Așa o fi, doar că oarece cârcotași, tăietori de fir în ‘nșpe, scormonitori de toate cele, zavistnici și pizmași, nomina odiosa (de jurnaliști se face vorbire, păi cum altfel!?) au chitit și socotit că una oră pauză parlamentară nu-i pe daiboj, ci coastă 1(un) miliard ROL. Bani cu care se pot face o groază de lucruri, printre care asfaltarea temeinică a unui kilometru de șosea europeană. Cât despre marile succese, cu cheia lor afurisit de scumpă, apoi ele sunt întrupate de una bucată titlu (de re-gulament, că doar nu de proprietate, c’ești copil!) moșit vreme de 3 (trei) săptămâni lucrătoare (de luni de la prânzișor, până vineri așijderea, cu, eventual, joia în teritoriu legal, pa și pusi!). Sfânta tradiție ne pomenește ea ceva de-o mărgică și de-o găină maltratată de-o babă “surdă și absurdă”. Sursa (demnă de încredere, căci gura păcătosului…): dl deputat Marcu Tudor, nimeni altul decât fratele Tribunului – și unul și același cu parlamentarul care se cerea acasă pe motiv că se sunase stingerea de orele douăzeci. (Deh, reflex de polcovnic ce n-a reușit să ajungă gheneral și s-a mulțămit cu o biată deputăție, să fie acolo!). D.p.d.v. al political correctness ar trebui să adăugăm că Domnia Sa a observat cu humor și sagacitate că pentru subtituluș ar fi nevoie, poate, de mult mai puțin timp. Vreme în care, cum tot s-a văzut și răsvăzut “pe sticlă” și s-a citit în gazeturi, înseamnă arguție sterilă, considerațiuni specioase, chițibușării juridicești și, nu în ultimul rând, chipărate schimburi de replici între părinții patriei (pater conscripti, susură sacrosancta tradiție). Pe scurt, tăiere de frunză legislativă și vânare de vânt pe banii “truditului popor”. Și-ajungem, așadar, la continuarea firească a titlului umilelor noastre rânduri: “…dar nu face! Chiar deloc, deloc, deloc! Privitor ca la circ (parlamentar), adică al Dv. VIOREL DÂRJA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI