Primăria va publica „lista rușinii”

Echipe mixte ale primăriei, asociațiilor, polițiștilor comunitari și polițiștilor municipali au bătut cartierele municipiului pentru a face o inventariere a datornicilor la întreținere. Conducerea executivului a vrut să vadă unde este vorba despre rea-voință și unde există, într-adevăr, incapacitate de plată. Potrivit primarului Ion Lungu s-au făcut demersuri de întocmire a unor anchete sociale pentru 370 de familii, dintre care126 nu au deschis ușa să stea de vorbă cu reprezentanții organelor abilitate. Pe de altă parte, proprietarii din multe scări de bloc au refuzat să permită accesul la subsol al lucrătorilor Termica, pentru a îi debranșa de la alimentarea cu apă caldă. Aceștia au invocat inviolabilitatea proprietății, unii dintre ei devenind de-a dreptul recalcitranți și sărind la gâtul oamenilor de ordine.
 

Este vorba despre Asociația 38 din Burdujeni, care are și cele mai mari probleme financiare. Edilul-șef a subliniat că, după inventar, s-a constat că doar 48 de familii reprezintă cazuri sociale, pentru acestea căutându-se soluții de sprijinire. „Foarte multe persoane nu vor, pur și simplu, să plătească, fiind de rea-credință”, relevă primarul, menționând că, pe lângă alte măsuri, va apela și la publicarea în presă a „listei rușinii”. Dl Lungu a exemplificat cu inginerul E. H. de la Electrica. Acesta este supus oprobriului public pentru datorii de 50 milioane lei. „Cred că are un salariu destul de frumușel, dar efectiv nu vrea să plătească. Dumnealui a spus că nu plătește pentru că este problema primăriei să asigure căldură”, a mai spus șeful municipalității, adăugând că există pensionari și oameni cu venituri mici care, totuși, sunt cu plata la zi. Nu se va renunța nici la acționarea în instanță și debranșare.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: