Polițistul nu mai e „dușmanul poporului”

a apreciat Beatrice Ștefănescu, președintele „GEC” Bucovina > Un sondaj efectuat de această organizație a arătat că, după 15 ani, polițistul sucevean nu mai aduce a „Bau-Bau” și că e tare bine să fie văzut pe stradă Sucevenii nu se pot hotărî clar dacă este sau nu suficientă prezența polițiștilor în rân-durile lor. În cadrul unui sondaj efectuat între 8 și 11 septembrie, în 5 orașe și 7 comune, de către voluntari ai Organizației „GEC” Bucovina asupra unui eșantion de 120 de persoane, la această problemă răspunsul a fost evaziv. Jumătate au apreciat ca „suficientă” prezența lor printre cetățeni, în timp ce 45%, ca „insuficientă”. Dar 74% dintre ele cred însă că doar simpla vedere a polițiștilor de la Siguranță și Ordine Publică descurajează intențiile infracționale ale sucevenilor.
 

Tot jumătate dintre cei chestionați s-au arătat doar „mulțumiți” de felul cum le-au rezolvat polițiștii necazurile, în timp ce 8% au răspuns vehement: „foarte nemulțumit”. Sucevenii doresc mult mai multă transparență în ceea ce privește activitatea poliției, peste jumătate din cei întrebați considerând că autoritățile informează puțin opinia publică referitor la aceasta. O situație „sensibilă” s-a relevat la întrebarea: „Credeți că Poliția suceveană este pregătită să intre în UE?”. Foarte mulți dintre intervievați au răspuns politicos sau chiar în cunoștință de cauză că „da”, aproape la fel de mulți au zis „nu”, dar, fără îndoială, cei mai corecți au fost cei 24% ce au răspuns cu mult bun simț „nu știu”. Din prelucrarea rezultate-lor, făcută ieri în fața ziariștilor și a inspectorului Alin Botezatu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, este limpede că „proiecția” polițistului în rândul comunității este nici „prea-prea” nici „foarte-foarte”, dar cu siguranță nu mai aduce a Bau-Bau. Beatrice Ștefănescu, președintele organizației „GEC” Bucovina a tras poate concluzia esențială: „Important este că, față de acum 15 ani, când polițistul era considerat «dușmanul po-porului», iar intrarea în sediul instituției provoca frisoane de teamă, percepția cetățenilor s-a schimbat foarte mult. În ce ne privește, ca organizație, n-am dorit să sărim la beregata unei instituții publice și am fi mulțumiți dacă am putut ajuta cu ceva”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: