Liber la repartitoare!

Consiliul Local a aprobat, ieri, la inițiativa primarului Ion Lungu, o hotărâre prin care se instituie ca obligatorie montarea de repartitoare de costuri pe 80 la sută din corpurile încălzire dintr-un imobil racordat la sistemul centralizat de încălzire. Aceasta, dacă proprietarii de apartamente ce locuiesc în respectivul bloc vor ca indexurile aparatelor în cauză să fie luate în considerare. Potrivit hotărârii, în sezoanele reci 2005-2006 și 2006-2007 indexurile repartitoarele de costuri de pe caloriferele din apartamente sau spații cu altă destinație din imobile vor fi luate în considerare la calculul contravalorii căldurii consumate, numai dacă sunt întrunite simultan mai multe condiții. Printre acestea și cea care spune că imobilul în cauză trebuie să fie contorizat la branșament, cu gigacalorimetru, care are verificarea tehnică la zi.
 

Actul aprobat de aleșii locali municipali prevede că, pentru apartamentele care nu și-au montat repartitoare, calculul consumului de energie termică se va face în funcție de suprafața utilă, având drept punct de plecare costul încălzirii unui apartament cu aceeași suprafață utilă dintr-un imobil contorizat al asociației, care beneficiază de condiții similare de confort termic. Executivul și deliberativul au decis să statueze aceste măsuri după ce, în iarna anului 2004-2005, au existat numeroase situații în care indexurile acestor aparate nu au fost luate în considerare la calculul facturii, întrucât nu era respectată condiția referitoare la montarea aparatelor de măsură în toate apartamentele dintr-un bloc sau scară de bloc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: