Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș”

Festivalul Național de Poezie „Nicolae Labiș”, ediția a XXXVII-a, va începe pe 3 octombrie și se va desfășura până la sfârșitul lunii, în Cernăuți, Costâna, Corlata, Vicovu de Sus, Suceava, Iași și București, cuprinzând, în afară de momentele strict legate de concurs, lansări de carte, expoziții de caricatură și prezentări de epigrame. Pentru această ediție au fost pregătite 6 volume care vor fi prezentate în premieră: Caietele mălinene, coordo-nat de Ana Cosmina Drăgușanul, Pagini vicovene, coordonatori – Ion Drăgușanul și Ilie Ursachi, Monografia satului Costâna de Ioan Pânzar, Corlata – un sat din Bucovina de Ioan N. Piersic și Doina întârziată de Nicolae Labiș.
 

Pe 3 octombrie, la Cernăuți, pe lângă lansările de carte vor fi decernate unor scriitori sau instituții culturale 20 din cele 100 de medalii „Nicolae Labiș – 70” pregătite de Complexul Muzeal Bucovina cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la nașterea poetului. Pe 5 octombrie, la Costâna, va fi lansată monografia satului, iar pe 6 octombrie, la ora 17, la Muzeul de Istorie, va avea loc vernisajul expoziției festiva-lului, care va cuprinde afișe, cărți, fotografii. Totodată, în același cadru, vor fi lansate cele 6 volume menționate. Lansările de carte vor continua pe 7 octombrie, la Cole-giul Tehnic „Petru Mușat” Suceava și la Corlata, iar pe 8 octombrie, la Vicovu de Sus. Între 7 și 9 octombrie, la Muzeul de Științele Naturii se va derula Târgul de carte Remember Nicolae Labiș. Festivitatea de premiere a Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș” va avea loc pe 9 octombrie, la Mălini, și tot atunci vor fi decernate cele-lalte medalii. Vernisajul Salonului de caricatură de la Suceava, ediția a II-a, va avea loc pe 14 octombrie, ora 12, la Muzeul de Istorie și tot atunci se va acorda premiul „Nicola Claudiu”. Între 15 și 23 octombrie, la Suceava, Iași și București vor continua lansările de carte, vor avea loc ex-poziții de caricatură și un duel epigramistic între Clubul Umoriștilor Bucovineni și Clubul „Păstorel Teodoreanu” din Iași. Organizatorii festivalului sunt CJ, Centrul Creației Populare, Complexul Muzeal Bucovina, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Fundația Social-Culturală „Armonia” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: