Dreptul de a ști

„Ziua internațională a dreptului de a ști” (28 septembrie) a fost marcată la Fălticeni printr-o campanie de informare a cetățenilor din municipiu asupra drepturilor de obținere a informațiilor de interes public în baza Legii 544/2001. Funcționari din cadrul Primăriei care au ca atribuții asigurarea liberului acces la informațiile publice și a transparenței decizionale au făcut cunoscute elevilor de clasa a XII-a de la Colegiul “Nicu Gane” și Grupul Școlar “Mihai Băcescu” drepturile pe care le stipulează actul normativ menționat, oferindu-le și peste 200 de broșuri “Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public – Ghid practic”.
 

Același ghid a fost oferit și pensionarilor fălticeneni, prin intermediul C.A.R.P., dar și la peste 300 de fălticeneni aflați în trecere prin zona centrală a municipiului. Broșurile (600) au fost primite de Primăria Fălticeni de la Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki. De la începutul anului, Primăria municipiului Fălticeni a primit 346 de solicitări de informații de interes public. Cele mai multe cereri (57,1%) au fost direcționate către secretarul Consiliului Local, fiind vorba de cópii după documente produse sau gestionate de administrația publică locală, după care urmează cele către Direcția Tehnică (12,85%), Direcția Administrație Publică și Direcția Economică cu 11,42% din totalul cererilor primite. De la începutul anului 2005, o singură cerere a primit răspuns negativ, din lipsa informațiilor solicitate de petent.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI