220 miliarde pentru o iarnă mai blândă

Primăria cere subvenții suplimentare la energia termică Conducerea Primăriei municipiului Suceava a cerut Ministerului Administrației și Internelor suplimentarea subvențiilor la energia termică. Suma solicitată se ridică la 220 miliarde lei, demersul venind pe fondul imposibilității susținerii acestora de la bugetul local. Șeful municipalității, Ion Lungu, a declarat că, fără sprijin de la centru, toate încasările din veniturile proprii ale executivului s-ar duce la Termica, pentru acoperirea diferenței de preț la gigacalorie.
 

Anul trecut, până la 1 septembrie, în Suceava veniseră de la bugetul de stat subvenții de 300 de miliarde lei, în timp ce în perioada trecută din 2005, valoarea lor însumează doar 100 miliarde lei. Dl Lungu a declarat că, deși la Suceava este o situație oarecum dificilă pe linie de termoficare, în alte localități din țară aceasta este dezastruoasă, neputându-se asigura căldura pe timp de iarnă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI