Mănânc & plâng. Mănânc…

Când eram… flecău la mama și combăteam prin clasa a V-a, prin școala Drăgoieștilor s-a rătăcit un… belet la mare. Norocul (kior?!) făcu ca taman pleașca asta să pice pe capu’ De Be-ului! Și, în dricul lui iulie ’65, dus am fost la… Costinești! Asta, după ce, la Humor, la o croitorie ad hoc, ni s-au croit iute de tot kilotzii adecvați, că de… budigăi (moartea pasiunii) nu duceam noi lipsă prin baștină. Buun! Am ajuns la locul cu pricina, uluit nevoie mare, ca țăranul (din mine) la Zoo: Așa ceva nu există! (cu trimitere la girafă); aveam doar educația… știoalnei. Au trecut de-atunci 40 de anișori. O viață?! Și-n toată astă veață (a mea), cam creatză și subțire ca o ață, am descălecat bucuros, ani și ani la rând (curent, în studenție) în arealul talazurilor solare. Când am văzut, stămâna trecută, prăpădul întâmplat, m-am descumpănit vârtos pe la fire. Poate c-am și plâns în tăcută suferință. Așa cum, când ne moare câte cineva drag, apoi să fim siguri că ceva însoțește și se prăpădește musai și din noi (ființa noastră).
 

Dumitru Brădățan

Devenim o idee mai… puțin, o dragoste mai puțin, un cântec mai puțin. Un reazem lipsă. A pierit, vremelnic, un simbol! Care, sigur, se va reface după specifice legi dialectice. A picat, tot simbolic, până și obeliscul iubit, locul de strânsură & meeting al tuturor îndrăgostiților. S-a unit, cine să mai creadă asta, până și lacul cu marea. Asta este! Da’ la minunile pe care, vaai, le-am vizionat neputincioși în vara asta hirsută și rebelă, aproape că nu te mai miră (potrivit cu învățătura cea veche): Toate țelurile pământești n-au decât un sfârșit inevitabil: suferința. Câștigurile sfârșesc în risipire, construcțiile în ruină, întâlnirile în despărțire, nașterile în moarte… Pas de înțelege & adaugă ceva, hombre! Dacă mai poți…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: