Din 200, poate 153

Agenția Locală Fălticeni a AJOFM Suceava a organizat vineri Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții promoției 2005. Din 16 agenți economici care și-au anunțat participarea, s-au prezentat 14, care au oferit 150 de locuri de muncă vacante în industria ușoară, industria lemnului, precum și slujbe de asamblor jucării (50 de locuri) și muncitor necalificat (10 locuri vacante). Au participat peste 200 de absolvenți, din care au fost recomandați agenților economici, în urma consilierii de către angajații AL Fălticeni, 153; 48 au acceptat cursuri de calificare în meseria de lucrător în agroturism, cursuri desfășurate la Colegiul Agricol Fălticeni.
 

Dl Constantin Bălăuseac, șeful AL Fălticeni a A.J.O.F.M., ne-a spus că evaluarea finală a rezultatelor acțiunii va avea loc peste 30 de zile, atunci când se va ști cu exactitate câți absolvenți au fost angajați și câți urmează un curs de pregătire profesională. „În cele 30 de zile trebuie să facem 4 grupe pentru cursuri de tâmplar universal, lucrător în agroturism și dacă vor fi solicitări, confecționer îmbrăcăminte. O parte din absolvenți doresc să urmeze cursuri de formare profesională, refuzând locurile de muncă disponibile, pentru că nu au banii necesari pentru navetă. În urma discuțiilor purtate cu agenții economici, aceștia și-au arătat disponibilitatea de a asigura transportul angajaților din localitățile limitrofe municipiului Fălticeni” – ne-a declarat Constantin Bălăuseac.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: