Consumul de apă caldă va fi monitorizat strict

La Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi monitorizat mai strict consumul de apă caldă, întrucât s-a constatat că se face risipă, fie pentru că se lasă apa să curgă la robinete, fie pentru că există defecțiuni care nu sunt observate și remediate la timp. „Trebuie să luăm măsuri să nu mai curgă apa caldă non-stop la robinete; trece asistenta sau infirmiera și vede că la robinet curge apă, dar merge mai departe, nu realizează că pe acel robinet curge banul spitalului. Există și defecțiuni care nu sunt semnalate și remediate în timp util, dar sunt și neglijențe, am constatat chiar eu acest lucru, nu trebuie să vină cineva să-mi spună. Una din sarcinile directorului de îngrijiri va fi să urmărească acest lucru”, a precizat, ieri, directorul spitalului, dr. Cristian Irimie.
 

La unitatea menționată, începând de sâmbătă s-a modifi-cat și programul de apă caldă, care va fi între orele 6 și 20, zilnic. Până atunci fusese „un program de avarie”, spune dr. Irimie, adică limitat de vechea conducere, întrucât se depășiseră cheltuielile pentru consumul de apă, stabilit prin contractul cu firma care a preluat serviciul centralei termice. Dr. Irimie apreciază că acest contract a fost „subevaluat” de la început, iar serviciul administrativ nu și-a făcut treaba cum se cuvine: „Nu au estimat cum trebuie consumurile și au cheltuit într-o jumătate de an toată suma stabilită prin contract pentru un an întreg. Am făcut apel la Consiliul Județean pentru bani, i-am obținut și s-au folosit pentru prelungirea contractului cu furnizorul de energie termică, astfel că nu vom avea probleme până la sfârșitul anului”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: