Subvenții agricole

54 de miliarde de lei pentru producătorii suceveni care s-au dotat cu utilaje, instalații și echipamente

Subvenții de 54 de miliarde de lei a acordat guvernul producătorilor agricoli din județul Suceava care au achizițio-nat utilaje și echipamente agricole, potrivit celor două acte normative din această vară ale executivului central. Este vorba, în primul rând, despre HG nr. 562, prin care statul sprijină financiar do-tarea asociațiilor crescătorilor de bovine din zona montană, în vederea dotării cu tancuri de răcire a laptelui, cu o capacitate cuprinsă între 500 și 3000 de litri, precum și agri-cultorii persoane fizice, care intenționează să-și cumpere motocositoare, greble mecanice, mori cu ciocănele sau grupuri individuale de muls. Un număr de 596 de cereri venite din zona de munte au fost depuse la sediul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.
 

Lumină verde s-a dat în cazul a 440 de solicitări, 242 fiind pentru motocosi-tori, 259 pentru grupuri indi-viduale de muls, 10 pentru greble mecanice și 30 pentru mori cu ciocănele. Suma solicitată de la Ministerul Agriculturii Pădurilor și Dezvoltă-rii Rurale, reprezentând alocația de 60 la sută, conform facturilor fiscale, se ridică la 22 miliarde lei. În cel de-al doilea caz, este vorba despre HG nr.785, care prevede acor-darea de sprijin de 60 la sută pentru toți producătorii agricoli interesați să se doteze cu mașini agricole, instalații sau utilaje. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, directorul executiv adjunct Lya Chiriac, până acum au fost depuse 878 de cereri, dintre care 550 au fost verificate și aprobate. Produ-cătorii au fost sau urmează să fie dotați cu 331 de motocositori, 362 de grupuri individuale de muls, 46 de generatoare electrice cu putere de pâ-nă la 5 kw și 18 tocătoare de furaje. Conform facturilor pro forma, în cazul a 250 de dosare, de la Ministerul Agriculturii Pădurilor și Dezvoltării Rurale s-au solicitat 32 miliarde lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: