Înlăturarea efectelor inundațiilor

Termene și priorități

Lucrările ce se execută în prezent pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din județul Suceava trebuie să fie finalizate, cel mai târziu, în data de 15 noiembrie, a anunțat, ieri, prefectul Orest Onofrei, menționând că autoritățile județene au întocmit un grafic în acest sens. Domnia sa s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții firmelor care efectuează lucrări de refacere a infrastructurii afectate de inundații, arătând că unul din termene pentru finalizarea operațiilor este 30 octombrie, iar celălalt – 15 noiembrie 2005, Guvernul alocând pentru aceasta 57 de miliarde de lei. „Am cerut firmelor să aibă un grafic de priorități. În baza acestuia trebuie să se țină cont de lucrările care se pot executa până la venirea sezonului rece, care ar trebui să fie prioritare, iar celelalte, care se pot efectua și pe temperaturi mai scăzute să se realizeze ulterior, dar nu mai târziu de termenul stabilit.
 

Oricum, vrem să se dea o mare atenție lucrărilor, astfel încât banii primiți să fie folosiți eficient”, a spus prefectul. El a precizat că aceste lucrări se execută „cu banii pe masă”, însă sumele cheltuite vor fi decontate doar după ce acestea vor fi finalizate. „În județul Suceava, aproape toate firmele care se ocupă de construcții au primit astfel de lucrări. Și am dorit ca ele să fie grupate pe zone, astfel încât să realizeze lucrări fără costuri mari pentru deplasarea utilajelor”, a declarat dl Onofrei. Prefectul de Suceava a atenționat primarii localităților afectate că sumele de bani alocate nu pot fi folosite decât pentru îndepărtarea efectelor calamităților. „Să nu creadă că, dacă au primit acum bani, îi pot folosi pentru ceea ce consideră ei că ar fi prioritar. Importante sunt lucrările care să înlăture efectele inundațiilor, și dintre acestea trebuie să-și stabilească priorități”, a mai spus dl Onofrei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI