LUCIA OLARU NENATI, nominalizată

Alături de nominalizările deja anunțate (Emil Satco și Ion Beldeanu) la Premiile Asociației Române pentru Patrimoniu, care se vor decerna la sfârșitul acestei săptămâni, bucovineanca Lucia Olaru Nenati: „Pentru contribuția la fondarea așezământului muzeal «Mihai Eminescu» de la Ipotești și pentru propagarea spiritului eminescian în lume” Nu putem să trecem peste această nominalizare, fără a pomeni foarte proaspătul premiu acordat Luciei Olaru Nenati la Festivalul „Duiliu Zamfirescu” – 2005 „pentru promovarea literaturii”.
 

> Noi membri ai SOCIETĂȚII SCRIITORILOR BUCOVINENI. Susținute de cărți bine primite și de critică și de cititori, la ultima ședință de conducere a S.S.B. au fost luate în discuție și aprobate cererile de primire în rândurile membrilor Societății Scriitorilor Bucovineni ale monahiei Elena Simionovici, de la Mănăstirea Voroneț, și ale poeților Mugur Andronic și Ovidiu Vintilă, din Suceava. ¤ Suzana Fântânariu, BURSIERĂ LA PARIS. Institutul Cultural Român a anunțat câștigătorii primelor sale burse „George Enescu” și „Constantin Brâncuși”, care vor lucra timp de trei luni, în atelierul contractat de România la Cité Internationale des Arts din Paris și vor primi, din partea I.C.R., câte 1 300 de euro lunar. Este vorba de Liviu Dănceanu (n.1954), profesor de compoziție, istoria muzicii și estetică muzicală la Universitatea Națională de Muzică din București, și de Suzana Fântânariu. Pictorița Suzana Fântânariu, originară din Baia Sucevei, este profesor la Facultatea de Arte a Universității de Vest din Timișoara. Câștigătorii au fost desemnați de cele două jurii de specialitate, după analizarea a 146 de dosare. Ediția a II-a, va fi demarată de I.C.R. în ianuarie 2006.> LA CÂMPULUNG MOLDOVENESC, George Enescu. Deși invitația ne-a ajuns cu întârziere, nu putem să nu consemnăm simpozionul organizat la Câmpulung Moldovenesc, pe 20 septembrie 2005, sub egida Primăriei și a Casei de Cultură a Sindicatelor, „În amintirea marelui nostru compozitor George Enescu”, realizat de prof. Sânziana Toma, cu o expunere despre viața și activitatea compozitorului, de publicistul Mihai Burduja, cu menționarea personalităților care au scris, au vorbit despre George Enescu și de jurist Aurel Maricari: „George Enescu – evocare de M.S.Regina Maria”. Simpozion, cu un poem închinat „Marelui Enescu” de Constantin Rusu Bucovineanu și cu audierea celebrelor rapsodii enesciene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: