Cauze a două grave accidente de muncă

Expunerea la factori periculoși și neatenția

Inspectoratul Teritorial de Muncă a făcut cunoscut rezultatul cercetărilor în cazul a două accidente de muncă petrecute în această lună. În primul caz, este vorba despre cel de la SID Suceava, de pe 1 septembrie, a cărui victimă a fost lăcătușul montator Costică Stroescu. Muncitorul lucra la montarea unei uși industriale metalice și, fără să fi primit indicații de la colegul de montaj sau directorul firmei, care supra-veghea lucrările ce se executau la sol, acesta a părăsit postul de lucru. C. Stroescu s-a urcat pe o schelă metalică, conformă normelor de protecție a muncii, ce servea la facilitarea la înălțime a operațiilor, iar în scurt timp cei doi au auzit o bufnitură, constatând că lăcătușul s-a prăbușit în gol de la circa 2 metri.
 

Potrivit inspectorului-șef Mihai Airinei, răspunderea aparține victimei, care s-a expus, în afara sarcinilor de muncă, la factori periculoși. Costică Stroescu a fost transportat la spital, decedând pe 6 septembrie. Într-un al doilea caz, accidentul s-a lăsat cu incapacitate temporară de muncă și posibilă invaliditate. Pe 6 septembrie, Vasile Irimioaea, angajat al TDG&Logistics București, punctul de lucru Suceava, a suferit o amputație a 4 falange de la mâna dreaptă. În timp ce lucra la un circular, mănușa de protecție a fost antrenată de pânza în mișcare, aceasta din urmă retezând, pur și simplu, patru degete ale mâinii lucrătorului. Cauza prezumtivă a accidentului o reprezintă neatenția executantului. Cercetările continuă în vederea stabilirii exacte a împrejurărilor nefericitului eveniment.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: