„BUCOVINA LITERARĂ” – 9/2005

În numărul pe septembrie 2005, „Bucovina literară” atrage atenția asupra inconturnabelei probleme a difuzării cărții cu editorialul semnat de Alexandru Ovidiu Vintilă, în stilurile lor cunoscute Dumitru Brădățan întreabă și Vasile Andru răspunde, Niadi Cernica scrie despre „Ideea de a priori în filosofia modernă”, este sărbătorit Vasile Tărâțeanu la 60 de ani (cu aprecieri calde exprimate de Theodor Codreanu, Mircea A. Diaconu și Ion Beldeanu),
 

L. D. Clement consemnează întâlnirea cu poezia lui Viorel Dârja, George Bodea dăruiește un buchet de poeme cititorilor, Nicolae Cârlan face o propunere demnă de luat în seamă de organizatorii Concursului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, coborârea/urcarea pragului de concurență la vârsta de „douăzeci de ani și încă unul”, sunt prezenți, la rubricile cunoscute, cu recenzii, cronici literare, Constantin Călin, Theodor Codreanu, Dimitrie Vatamaniuc, Rodica Mureșan, Marian Barbu, G. I. Tohăneanu, Luca Pițu, Ion Beldeanu, Nicolae Havriliuc, Ilie Dan, cu poezie Lucia Boroș și cu proză Viniciu Gafița (prea arar în presa noastră literară), proză precedată de un portret realizat de Tiberiu Avramescu, își amintește de Radu Gyr Dumitru Oniga, traduce din Hans Kruppa, Nicoleta Hașovschi, scrie despre eseurile lui Unamuno Dan Rujea și ne povestește, autograf, Ion Hurjui, „Cum ninge în Bucovina”. Numărul este ilustrat cu reproduceri după lucrări ale pictoriței băcăuane Viorica Zaharia, laureată a ultimei ediții a Festivalului de artă plastică „Voronețiana”, festival despre care, din pă-cate, în acest an, în care ar fi trebuit să fie deschis graficii, nu am mai auzit nimic. Cu speranța că soarta „Bucovinei literare”, în peisajul sucevean actual, în care manifestări literare, artistice de prestigiu se tot micșorează, va rămâne bună, să-i citim noul număr, al 175-lea din seria sa nouă, bun și el.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: