Mâine

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava organizează, mâine, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții promoției 2005. Aceștia sunt așteptați în holul Universității „Ștefan cel Mare”, începând cu ora 1000, precum și la sediile agențiilor locale pentru ocuparea forței de muncă din Fălticeni, Gura Humorului și Rădăuți, de la 900. Până la această dată, au fost invitați să participe 160 agenți economici, cu o ofertă de 375 locuri de muncă vacante. Dintre acestea, 45 sunt destinate absolvenților de studii superioare. Cei interesați pot opta pentru slujbele de agent de asigurare, consultant financiar, tâmplar, confecționer îmbrăcăminte, vânzător, patiser, ospătar, bucătar, șef restaurant, translator, informatician, contabil, economist, inginer mecanic, mecanic-auto, economist, confecționer jucării, confecționer încălțăminte, merceolog, muncitor necalificat în industria prelucrării lemnului, inginer electromecanic, agent turism, ospătar, instalator sau gaterist.
 

„A angaja un tânăr absolvent reprezintă un avantaj, deoarece AJOFM Suceava stimulează încadrarea acestora prin subvenționarea locurilor de muncă”, a precizat, într-o conferință de presă, directorul executiv al AJOFM, Constantin Șuvăr. Firmele care angajează absolvenți primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent de liceu, un salariu de bază minim brut pe țară în vigoare la data angajării, respectiv 3,1 milioane lei; 1,2 salarii, adică 3,7 milioane lei, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal sau 1,5 salarii, respectiv 4,6 milioane lei, pentru absolvenții de învățământ superior. De aceleași subvenții beneficiază și angajatorii care încadrează absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, acestea fiind date, însă, într-un interval de 18 luni. Beneficiarii subvențiilor sunt obligați să mențină raporturile de muncă timp de 3 ani, în caz contrar sumele încasate restituindu-se. În primul semestru al anului acesta, angajatorii au primit subvenții de 7,5 miliarde lei vechi, angajați fiind 232 absolvenți ai promoției 2004. Dintre aceștia, 97 au licență, 76 sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ secundar superior sau postliceal, iar 59 au absolvit ciclul inferior al liceului sau școli de arte și meserii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: