Apa băltită &… cârpele din Senat

O fi ea apa mică, da’ cân’ îi vine bine poate iute deveni vioaie și nătângă. O fi ea proastă și tăcută, da’ cân’ îi sare țandăra, apoi cine s-o mai poată stăvili?! Și, culmea, e chiar mai tare decât focul, fiind singura care-i și vine, altminteri, de hac. APA, un banal H Doi O fără de care Viața înșăși… nu se există. O iubim mai mult decât o urâm, trăim pe schinarea ei fluid-delicată, ne hrănim, viețuim și merem mai dăparte (și) grație ei. Nasol e că, periodic (un periodic, vai!, din ce în ce mai frecvent, cu ifose de lege proastă) își… ridică poalele, intră în… călduri și-și face mendrele, cu tâmpă slobozenie, nestingherit. Nici măcar n-are bunul simț să ne… consulte. Totdeauna, cumva, preste capul nostru și după niște legi care, micimilor noastre… (ne) scapă. Înțelept este să coabităm… bine, vorba sloganului. Da’ ce să faci când te călărește nerod & la greu, de-și iese ciolovecul când din pepeni, când din țâțâni de-atâta amar?! Ia niznaiu!
 

Dumitru Brădățan

Știu doar atât: în Cartea Sfântă Dumnezeu lasă să se înțeleagă că nu va mai îndurera lumea și nu-i va mai da never potop. Ăsta-i și tâlcul lu’ rainbow – curcubeul: pecetea de înțelegere că nu vom mai suferi de ape bezmetice! Și, totuși… Ia ne panimaiu… Eu îs mic nu știu (mai) nimic, tata-n pod… Aa, c-am ajuns în pod… Ce m-am mai râs – iertare! – mai ieri, când văzui cogeamite podul Senatului, în clădire luxoasă de 8 mii miliarde lei (și nouță-gantz), inundat, și măria sa, de ploi… jmechere, viclene, jucăușe, omnipotente. Ce m-am mai hlizit?! Las’ să vază, s-o încaseze și ei! Care cu te-uri, care cu găletușe, care cu umbrele de-a binelea și, musai, cu cârpele de strâns apa. Las’ c-așa le trebe: țara arde de tătari, baba bea cu lăutari! Țara arde, și ei freacă mentă, de-atât amar de zile (cu rocada prezidenților). Halal. Mila m-a pălit doar la… Cap de Cauciuc, cum îl dezmiardă amicii pe Răzvan Theo: Chelia mea a fost sensibilă! La o picătură… Picătura care umple paharul. Și cere… Deșteptarea! Dășteaptă-te, rumâne, din putina de prune!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: