Triști & sfrijiți

Bună dimineața! Bună dimineața! Și un rakiu, să treacă greața! Gata cu concediu’ de be. Veni, vidi și… gătat. Așa că… la treabă, dugleșule! > Încolo, a venit ploaia – o să treacă și ploaia. De mâne, basta. Da’, tot răul spre bine: codrul, kodrul ăl fârtate cu drujba & gaterul s-a inundat și măria sa de buretzi. La treabă, băieți! Și fete. > Ca și tine, ca și (atât de ) mulți, am (de) plâns, fiștecare după baierele inimii dumisale, petrecerea grăbită spre locurile pururea înverzite a lui Anton Roman, bucătarul – culturalul de elită; ca și a boierului Alecu Paleologu. Da’ dacă voiești o… rețetă pentru, mă rog, a-ți mai ogoi, barem, o țâră din durere, uite, ai putea funcționa mai departe pe bază de… înlocuitor. Nu-i nici o rușine. Un suplinitor f. b. al lui Radu mamii – Proteve ar putea fi omul cu stare (și cu gheșefturi grase din biznis cu iarba dracului) intitulat Peter Imre, care scrie minunat, stămână de săptămână, delicios și cu aplicație, despre crăpelniță (în suplimentul Ziarului financiar de vineri).
 

Să-l vezi pe Petrică cum driblează și el, pofticios, printre cele străchini… Bașca filosofia de gen comisă printre cele rânduri. Iată: Nu suntem egali, ci doar ne-am născut cu șanse egale. Iar pe urmă totul a luat-o razna. Îi dăm înainte disperați ca să ajungem care unde poate – unii vând, alții cumpără, altele vor să sară trepte sociale. Și totuși, cred eu, Atotputernicul, în momentul respectiv, ne va întreba un singur lucru: nu dacă am avut costume de firmă, nu dacă am construit case multe, ci dacă am îndrăznit, dacă am avut curajul să încercăm… > N-o s-o mai vezi pe dna prof. Maria Corjân prin Suceava. Cum de ce?! Fosta directoare de la Alimentar (și cu doctoratul luat) va fi ticer la o Universitate din Iași, din chiar ăst sezon autumnal. Iar de fiică-sa, Diana, ce să mai spun: e cogeamite consilier, în chestii internaționale, la taman Ministerul Culturii, naa! Nasc și la… > Mai rău e cu Tatulici Mișu, băiat de jandar de la Frătăuți, care, director de programe la Realitatea teve, are, sărmanu’!, diabet. Da’ las că-i trece. Ori, mă rog, e mai ușor să-ți oblojești beteșugul, când ai la teșcherea, acolo, lunar, leafă de 20.000 euro, recompensată de Sindicatul lucrătorilor de la Petrom… > Sfatul… popular de astăzi?! Unul singur (din Aivanhov): Am primit viața și trăim. Ne folosim de viață, ne inspirăm din ea ca să ne satisfacem dorințele, nevoile, capriciile și credem că astfel ne împlinim, în timp ce, în realitate, nu facem decât să ne slăbim forțele. Iar Dumnezeu, care ne-a oferit viața ca să devenim puternici, frumoși, zdraveni, luminoși, desăvârșiți, nu vede decât oameni nefericiți, triști, sfrijiți. Trebuie să înțelegeți că singura învățătură ce merită să fie studiată e știința vieții. Toate celelalte… subiecte pe care le abordați, toate celelalte… munci pe care le veți face nu vă vor aduce cu adevărat ceva decât în măsura în care ați înțeles mai întâi această realitate esențială: viața. Considerația pe care o aveți față de această viață divină ce ați primit-o va determina calitatea comportamentului și a activităților voastre… Armată ușoară, hombre! (D.B., catană soft instruită)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: