Sub o nouă conducere ONG-urile sucevene pregătesc relansarea

La finele săptămânii trecute, organizațiile nonguvernamentale de tineret sucevene s-au întâlnit, după o lungă perioadă de timp, sub același… acoperiș, pentru a dezbate situația în care se află activitatea de tineret, problemele cu care se confruntă ong-urile și proiecte de viitor. Din păcate, invitațiile nu au fost onorate de toate organizațiile, doar 13 dintre ele trimițând reprezentanți la ședința de lucru. Astfel, noua conducere a ong-iștilor (care este și ordonator de credite) s-a văzut nevoită să constate că Suceava nu mai este ceea ce reprezenta când se situa pe primele locuri pe țară, cu aproape 65 de organizații non-guvernamentale active. Întâlnirea a avut ca principal scop cunoașterea reciprocă a organizațiilor și prezentarea modificărilor stabilite la nivel central în ceea ce privește coordonarea activităților ONG.
 

De acum, Direcția pentru Tineret a județului Suceava a trecut în subordinea Direcției Taberelor, fiind condusă de același șef, în persoana dlui Marius Vatafu. “Comasarea celor două direcții aduce și un model nou de finanțare a activităților de tineret, mult mai simplu și, se speră, mai avantajos, fiind vorba de mai mulți bani pentru susținerea proiectelor înaintate” – ne-a declarat dl Vatafu. O parte din sumele alocate taberelor vor intra în bugetul general, de unde vor putea beneficia și organizațiile neguvernamentale. Concluzia generală a fost aceea că activitatea de tineret suceveană trebuie să se relanseze (și nu doar prin activități individuale), urmând să se bucure și de o popularizare mult mai bună. “Nu știu prea bine care au fost problemele cu care s-au confruntat organizațiile sub fosta conducere, dar promit că situația se va schimba și toate ONG-urile ce vor intra în competiția de proiecte vor avea parte de o tratare lucidă și obiectivă în analiză și că voi încerca să multiplic sursele de finanțare pe care le voi pune la dispoziția lor” a conchis Marius Vatafu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: