În septembrie, la CMB, două expoziții inedite

„Para de aur” și „Flori de mină”

Expoziția de grafică „Para de aur”, a cernăuțeanului Oleg Liubkivski, va fi vernisată miercuri, 21 septembrie, la ora 11, la Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Muzeal Bucovina. Expoziția este inedită, după cum spune directorul CMB, Emil Ursu, întrucât, pe lângă tablourile care zugrăvesc imagini din Cernăuțiul vechi, sunt prezentate obiecte din perioada austriacă și interbelică a Bucovinei. Expoziția va dura două săptămâni, fiind urmată de „Flori de mină”, realizată prin colaborarea cu Muzeul de Mineralogie din Baia Mare și deschisă oficial pe 27 septembrie, la ora 11.
 

Dintre exponate, toate spectaculoase de altfel, se remarcă cele de aur nativ. Întrucât acestea sunt foarte prețioase, expoziția va beneficia de măsuri de pază deosebite.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: