Cu biciul și cu vorba bună…

> În județul Suceava, o mie de noi contracte de muncă pe lună > Evoluția reflectă revirimentul activității economice, dar și faptul că verificările întreprinse sunt încununate de succes În primele două săptămâni ale lunii septembrie, în județul Suceava au fost înregistrate peste 850 de noi contracte de muncă. Anunțul a fost făcut ieri, într-o conferință de presă, de șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Mihai Airinei, care a menționat că, în același interval, au încetat 233 de relații de muncă. În opinia domniei sale, creșterea de la o lună la alta a numărului de contracte active este un fenomen pozitiv ce reflectă, pe de o parte, revirimentul activității economice din județ, dar și faptul că inspecțiile dau rezultate.
 

„Mergem cu biciul când dăm amenzi, dar și cu vorba bună, atunci când avertizăm și impunem termene de conformare. De obicei se încheie contracte de muncă, iar agenții economici înțeleg că este mai bine să aibă relații corecte cu instituțiile statului”, reliefează dl Airinei. Inspectorul-șef este de părere că doar circa 5 la sută din proaspetele contracte sunt rezultatul descinderilor inspectorilor și, implicit, al reglementării situației lucrătorilor la negru. Lunar, în acest an, au fost înregistrate, în medie, 1000 noi contracte individuale de muncă. „Este o evoluție favorabilă, deși în județ au fost disponibilizări masive, precum cele de la Ambro și Akrom Akal”, a încheiat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: