În scriptele ITM

Peste 7000 de agenți economici fără activitate

> Pentru că nu există o evidență strictă, funcționarii instituției mai așteaptă de la aceștia state de plată și dovezi ale achitării contribuțiilor la asigurări sociale Până la finele anului, Inspectoratul Teritorial de Muncă va deține o evidență cu agenții economici în funcțiune din județ, dar și cu cei care și-au sistat, de-a lungul timpului, activitatea. Inspectorul-șef Mihai Airinei spune că, la Oficiul Registrului Comerțului, numărul de agenți economici în funcțiune este de 16.348, la care se adaugă 1096 din alte județe, dar care au puncte de lucru la Suceava.
 

În schimb, la ITM, se regăsesc 24.000, diferența de circa 7000 reprezentând-o cei în situație de încetare a activității, dizolvare și lichidare pe par-curs. „La acest capitol avem minusuri, pe care ne propunem să le asanăm în continuare. Întrucât nu avem operate foarte clar radierile de la ORC, se întâmplă ca func-ționarii noștri să mai aștepte de la respectivii operatori state de plată și dovezi ale achitării contribuțiilor la asigurări sociale”, arată dl Airinei, a-dăugând că a făcut o adresă pentru ca ORC să trimită lunar toate radierile. Numai așa se va putea verifica dacă fir-mele care au tras pe dreapta și-au îndeplinit toate obliga-țiile legale, mai ales dacă au încheiat carnetele de muncă ale foștilor angajați.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: