Tocmai în China

Femeile și politica

Vicepreședinta Organizației Naționale de Femei a PNL, viceprimarul Sucevei Angela Zarojanu, a participat, la Beijing, la Conferința Mondială a Femeilor. Domnia sa a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că principala temă a întâlnirii a fost promovarea femeilor în politică și în diverse funcții de conducere. Dânsa a spus că, concret, discuțiile în cadrul Conferinței s-au purtat în jurul temei „promovarea egalității sexelor în vederea realizării unei dezvoltări comune” și că, în final, s-a adoptat un document la realizarea căruia a contribuit și delegația femeilor liberale din România.
 

Delegația Ro-mâniei a propus constituirea, sub egida internațională, a unei rețele de sprijin reciproc al femeilor mici întreprin-zători din domeniul turismu-lui, cu precădere din cel rural, și colaborarea mai susți-nută cu societatea civilă im-plicată în lupta contra vio-lenței domestice. Româncele au precizat că sunt hotărâte să militeze mai activ pentru egalitatea de șanse și pentru pro-movarea mai puternică a fe-meilor în plan politic. „Dacă în Parlament avem doar 10%, în consiliile locale și județene numărul lor nu depășește 15%, situația în Guvern fiind și mai gravă. Și nu cred că folo-sesc un termen dur, întrucât, indiferent de cauzele acestei situații, procentajul foarte mic este grăitor. Observăm că, dacă în aparatul legislativ femeile sunt cât de cât accep-tate, când vine vorba de executiv suntem în situația unor „funcții de bărbați”, a declarat dna Zarojanu. Cu acest prilej, viceprimarul Sucevei a avut discuții cu mai multe perso-nalități care sprijină proiectele privind egalitatea de șanse între femei și bărbați și a spus că există posibilitatea ca mu-nicipiul Suceava să se înfră-țească cu localități din China și Portugalia.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: