În cabinete școlare și ale medicilor de familie

DSP începe vaccinarea elevilor

DSP Suceava va începe campania de vaccinare (derulată prin cabinetele școlare și ale medicilor de familie) cu cea antirubeolică a elevelor de clasa IX-a, care se va efectua în perioada 3-7 octombrie. Urmează administrarea primei doze de vaccin antihepatita B la clasa a XII-a, între 24 și 28 octombrie, și tot prima doză a aceluiași vaccin la elevii din anul I la școlile sanitare postliceale, în perioada 31 octombrie-4 noiembrie. În perioada 21-25 noiembrie, elevii de clasa a III-a vor fi vaccinați antipoliomielitic, iar în aceeași perioadă va fi administrată ultima doză de vaccin antihepatita B, la clasa a IV-a. Elevii de clasa a XII-a vor primi doza a doua a vaccinului antihepatită B, între 5 și 9 decembrie, iar în perioada 12-16 decembrie se va face vaccinarea antihepatită B, doza a II-a, la elevii din anul I postliceală sanitară.
 

Vaccinarea va continua și în 2006: în perioada 16-20 ianuarie se va efectua vaccinarea antirujeolă-antirubeolă-antioreion și cea difterotetanică simultan, la clasa I. Apoi, fetele de clasa a 8-a vor primi vaccin antirubeolă între 13 și 17 martie, în aceeași perioadă făcându-se și vaccinările difterotetanice. În perioada 8-12 mai se va administra doza a III-a de vaccin antihepatită B la clasa a XII-a, și tot în mai, între zilele de 22 și 26, primesc doza a III-a de vaccin antihepatită B elevii din anul I de la școlile sanitare postliceale. Reprezentanții DSP atrag atenția că sunt interzise injecțiile intramusculare sau subcutanate, chiar vaccinurile, cel puțin 30 de zile după administrarea vaccinului antipoliomielită, iar în cazurile în care este nevoie de tratament injectabil, acesta se va face doar intravenos.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: