În comune

Ar trebui să „poreclim” străzile!

În multe localități din județul Suceava, poreclele unor persoane au devenit oficiale din cauză că cetățenii nu pot fi altfel identificați în comună pentru că străzile nu au nume. Prefectul de Suceava, dl Orest Onofrei, a declarat, ieri, că va propune Consiliului Județean să inițieze o hotărâre prin care localitățile să-și denumească străzile, pentru că în situația actuală este greu de identificat adresa unei familii. „Avem localități cu familii care au același nume și chiar prenume. În multe comune s-a ajuns ca poreclele să fie oficiale pentru că altfel nu se poate identifica per-soana”, a spus dl Onofrei.
 

El a precizat că pentru stabilirea numelor străzilor va trebui obținut avizul Comisiei județene care este constituită în acest sens. „Cel mai simplu ar fi ca străzile să primească numere. Altfel, procedura este greoaie, pentru că fiecare Consiliu local va trebui să adopte hotărâri cu nomenclatorul străzilor, hotărâri care trebuie apoi avizate de comisia ju-dețeană constituită în acest sens”, a spus prefectul. El con-sideră că o astfel de acțiune este necesară, pentru că, în caz contrar, se va ajunge ca unele străzi din sate să poarte nume improprii, cum s-a întâmplat în unele comune unde noi cartiere de case au fost de-numite de localnici Berlin, Torino sau Milano, după zonele în care lucrează în pre-zent majoritatea proprieta-rilor. „Este ilar ca o stradă din satul Costișa să se numească Berlin”, a conchis dl Onofrei.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: