Amintiri, dulci amintiri

„Bine ați venit în orașul tinereții voastre!” – li s-a adresat, sâmbătă, primarul municipiului Rădăuți, domnul Mihai Frunză, absolvenților promoției anului 1950 a Liceului „Eudoxiu Hurmuzachi”. Mai puțini decât acum cinci ani, când s-au reunit pentru a sărbători 50 de ani de la absolvire, „învățăceii” de odinioară au rememorat câteva momente cheie din viața lor. Directorul de astăzi al liceului gazdă, profesorul Marian Olaru, bucovinean „prin adopție”, și-a arătat admirația pentru oaspeți, dar și pentru acest spațiu binecuvântat de Dumnezeu care este Bucovina.
 

”Îmi doresc ca, reînnodând peste ani visele dumneavoastră, să fim o școală națională și în același timp europeană”, a subliniat Marian Olaru. Doamna Carmen Andronachi a dat citire mesajului transmis de profesorul Vasile Precup, în vârstă de 90 de ani, care a fost dascălul promoției aflate în sărbătoare. Mesajul nu a fost altul decât o închinare adusă „caracterului romantic al limbii române”. În același cadru, primarul Mihai Frunză i-a înmânat diploma de cetățean de onoare al municipiului domnului Nicolae Pomohaci, cadru universitar la București. Nicolae Pomohaci a spus că emoția pe care o simte este mai mare decât aceea pe care a avut-o în anul 1942, când a venit din comuna Marginea pe jos ca să intre la această instituție prestigioasă de învățământ. Ziua s-a încheiat cu pași de vals și amintiri, dulci amintiri…

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: