Întreprinzătorii din Piemont sunt interesați să investească în Suceava

În perioada 6-8 septembrie, la Torino, în Italia, a avut loc “Târgul mare de vară 2005”, eveniment organizat de către Confederația Națională a Întreprinderilor Artizanale Mici și Mijlocii, Asociația Provinciei Cuneo (CNA – Cuneo). “Târgul mare de vară” este cea mai mare întâlnire cu caracter comercial din această regiune a Italiei și reprezintă cea mai im-portantă modalitate de întâlnire între între-prinderile și societățile piemonteze. Suprafața de expunere se ridică la peste 62.000 mp. La invitația adresată, de către CNA – Cuneo, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava, o delegație română formată din re-prezentanți ai mediului de afaceri și ai ad-ministrației locale din Suceava și Oradea s-a deplasat la Torino și Cuneo pentru a vizita câteva întreprinderi piemonteze.
 

Aici au avut loc diverse întâlniri și dezbateri cu investitorii italieni în privința oportunităților de investiții în România. La Cuneo a avut loc și o conferință de presă susținută de reprezentanți ai CNA – Cuneo, Marcel Gaftoneanu, reprezentant al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Suceava și Elena Oanea, președinta comisiei economice din Consiliul Local Suceava. Întreprinzătorii piemontezi și-au exprimat intenția de a cuceri piața din estul Europei, sectorul agricol din România oferind multe oportunități. Aceștia au apreciat colaborarea cu instituțiile din județele Bihor și Suceava ca fiind fundamentală pentru investitorii care intenționează să exploreze noile piețe din estul Europei. S-a subliniat importanța faptului că Suceava și Oradea sunt două arii strategice în plină dezvoltare și două puncte nodale pe teritoriul românesc ale coridorului 5 pan-european care traversează România. Vizita a fost organizată de agenția in-ternațională „Coridorul cinci” în colaborare cu CNA – Cuneo, care susține dezvoltarea unei activități de sprijin al întreprinzătorilor din regiunea Piemont în dorința lor de a produce și investi în România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: