Clasă cu predare (și) în ucraineană la „Lațcu”

MEC a aprobat ca, din acest an școlar, la Grupul Școlar „Lațcu Vodă” din Siret să funcționeze totuși o clasă a IX-a cu predare parțială în limba ucraineană, sub efectivul de elevi admis. Acolo vor învățat deocamdată 13 elevi etnici ucraineni, care au trecut testul de limbă, dar e posibil ca numărul să crească, întrucât este vorba de profilul matematică-informatică, iar „clasa este atractivă” a precizat inspector Sofia Grigorean. La clasa respectivă elevii vor studia limba ucraineana 3 ore pe săptămână și vor mai fi cu predare în această limbă disciplinele istorie și tradițiile minorităților, religie, muzică, desen și sport, pe baza manualelor românești obișnuite, traduse de cadrele didactice de etnie ucraineană.
 

La deschiderea anului școlar și la inaugurarea acestei clase a participat și consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasily Boeciko, care a donat materiale sportive și cărți. O altă noutate în acest an școlar este că la CN „Mihai Eminescu” funcționează o clasă I la care se va preda intensiv germana, 3 ore săptămânal, la care s-au înscris circa 20 de elevi, nu numai de etnie germană.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI