Semne de mirare

Fumatul cauzează la văz! Fumătorii au șanse mult mai mari să-și piardă vederea în cea de-a doua jumătate a vieții decât persoanele care nu au fumat niciodată, conform unui studiu realizat în Marea Britanie. Potrivit cercetării, în Anglia există aproximativ 500.000 de persoane care suferă de o degenerescenta maculara (AMD), o deficiență de vedere. Dintre acestea, 54.000 au această boală din cauza fumatului. În general, afecțiunile apar la persoanele cu vârste de peste 50 de ani.
 

> Motociclete cu airbag! Compania Honda a realizat o motocicletă prevăzută cu airbag. Modelul 1.800-cc Gold Wing va fi lansat pe piața americană la sfârșitul primă-verii lui 2006. > Și-a pus mâța la spălat! O britanică în vârstă de 34 de ani, acuzată că a ucis deliberat o pisică, punând-o în mașina de spălat, ar putea fi condamnată la închisoare, relatează AFP. Holly Thacker a decis să o înece pe Fluffy în mașina de spălat, pentru a-si pedepsi fetițele. Potrivit mărturiei co-piilor, în vârstă de 5, respectiv 15 ani, obligați să asiste la scenă, pisica a murit după 10 minute. Femeia, judecată de un tribunal din Norwich, a negat comiterea oricărui act de cruzime. Respingându-i argu-mentele, magistrații au de-clarat-o vinovată, miercuri, urmând ca pronunțarea sen-tinței să aibă loc la 18 oc-tombrie. Rob Melloy, mem-bru al RSPCA, asociație brita-nică pentru apărarea anima-lelor, a declarat în fața instan-ței că moartea lui Fluffy este “cel mai oribil act deliberat de cruzime” de care a auzit vreo-dată în cei șapte ani de acti-vitate. > Fustă pentru bere! Designerii germani promovea-ză un model de fustă destinată bărbaților participanți la Fes-tivalul Berii de la München. Inspirată după kilturile sco-țiene, piesa de vestimentație – botezată Oktoberfest Frok – este mult mai confortabilă decât pantalonii tradiționali, susțin designerii, precizând că fusta este realizată dintr-un material foarte moale și nu strânge talia. “La atâta bere, stomacul trebuie să se simtă confortabil”, a povestit unul dintre realizatori. > Taxime-triști standard! Taxime-triștii chinezi care-și practică meseria în zona Nanjing au de furcă în perioada aceasta. A-vând în vedere că Jocurile Na-ționale încep luna viitoare și se vor desfășura în zona amin-tită, autoritățile au impus re-guli stricte de comportament social. Astfel, taximetriștilor cu chelie sau, dimpotrivă, cu părul prea lung, cu mustață, cu părul vopsit ori taximetriș-tilor necuviincioși le va fi ridicata licența de practică. Nici taximetristele fardate strident nu scapă de pericolul noilor legi, menite să asigure o at-mosfera plăcută pentru cei ca-re vin să asiste la Jocurile Naționale. Regulile fac parte dintr-un ghid complex, care preci-zează și noile coduri vesti-mentare, și noile coduri de limbaj. (LuCas)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: