Fălticeni

Noutăți și surprize

Peste 8000 de preșcolari și elevi au început un nou an școlar în municipiul Fălticeni. Noutățile care i-au așteptat pe învățăceii de aici au fost desființarea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 3 din cartierul Dimitrie Leonida, a școlii „Ion Creangă” din car-tierul Oprișeni, școala „Gheorghe Gafencu” fiind subordonată școlii „Ioan Ciu-rea”. Preșcolarii de la Gră-dinița Nr. 3 au fost preluați de cea cu Program Normal Nr. 4 și de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2; cei aproape 100 de elevi care învățau la Școala „Ion Creangă” au optat pentru școlile „Ion Irimescu”, „Al.I. Cuza” și „Mihail Sadoveanu”.
 

În spațiile de învățământ disponibile prin închiderea școlii din cartierul Oprișeni își vor desfășura orele de curs elevii Școlii de Arte și Meserii ce funcționează pe lângă Colegiul Agricol. Dacă, pentru elevii din clasele mai mari, prima zi de școală nu a mai fost o sur-priză, pentru cei ai claselor I, data de 12 septembrie 2005 va fi o zi memorabilă și plină de surprize. Pe lângă primul contact cu o sală de clasă și primul răsfoit al abecedarului, elevii clasei I step by step de la Școala „Ion Irimescu” au avut parte și de o mini-paradă a modei prezentată de o firmă din Suceava, pentru ca părinții să aleagă cea mai frumoasă uniformă cu care vor fi îmbrăcați copii. Începutul de an școlar a fost motiv de bucurie și pentru elevii care îndrăgesc informatică, pentru că, la Fălticeni, au sosit calculatoarele prin programul guvernamental de dotare cu tehnică de calcul a unităților de învățământ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: