Noi cu cine votăm?

Ionuț Popescu, un recunoscut analist și dovedit specialist în economie, a fost remaniat. Forțat de Tăriceanu, care, culmea!!!, reclama inconsecvența ministrului finanțelor. Tocmai domnia sa, care a băgat-o și a scos-o de atâtea ori. Tot demisia, bineînțeles. Deși o ține sus și tare, cel puțin cu afirmațiile belicoase, ar fi cazul ca șeful cabinetului să se autoanalizeze și să o lase mai moale. Pentru că, deja, la fund ar vrea să îl vadă co-legii de Alianță, pediștii lui Boc. Nu pederaștii, așa cum declara, nevinovat, un renumit fost coleg sucevean al democraților. Cu iaurt s-a fript, în legislatura 1996-2000, și Ilie Șerbănescu, de asemenea un reputat comentator și cunoscător în ale mersurilor economiei. Întrebat dacă ar mai accepta un post guvernamental, dl Șerbănescu a refuzat categoric, fiind mai degrabă îngrozit, decât onorat de o asemenea ofertă. De ce oare?
 

Pe de altă parte, este aproape insuportabil modul în care reprezentanții noii puteri reneagă realizările pe drumul integrării comunitare ale guvernării PSD. Puncte marcate pe care, chiar și cu cea mai mare rezervă, trebuie să le recunoaștem. Noul ministru al integrării europene, devoratoarea de autostrăzi, „pupilul” fostului ministru al transporturilor și singura ne-blondă din anturajul de „fete” al președintelui, dna Anca Boagiu, a comis-o deja. Invitată la o emisiune televizată, a vorbit multe, dar nu a spus nimic. Aceleași precepte putea să le susțină și un elev de liceu mai răsărit. Săritoare în ochi și de-a dreptul deranjantă este și rapacitatea în a acapara tot ce se mai poate a prezentei guvernări. După ce a terorizat psihic și înlocuit toți șefii de instituții, acum nu i-a rămas decât înlocuirea președinților aleși ai camerelor Parlamentului. Și șefilor de consilii județene. Pe motiv că blochează actul legislativ. De neînțeles. Ori suntem cu toții bătuți în cap, ori ne scapă subtilități accesibile doar prea înalților și fericiților coalizați. PSD-ul, așa post-comunist și blamat cum este acum, oare cu cine, Doamne, iartă-ne, votează? Nu cumva tot cu România?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: