Eleganță și sobrietate

Elevii militari câmpulungeni au marcat începerea unui nou an școlar

Începerea unui nou an școlar a fost marcată, cu eleganța și sobrietatea specifice, și la Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare” din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Alături de gazde și de elevii emoționați au ținut să se afle, cu acest prilej, invitați de seamă – general de brigadă dr. Adrian Leonard Bantaș, locțiitorul șefului Direcției Comunicații și Informatică din Statul Major General, colonel Marian Gargaz, șeful secției învățământ a Statului Major al Forțelor Terestre, colonel Mihai Luchian, șeful U.M.02204 Iași, col. (r.) Ion Oltei, fost comandant al colegiului, domnul Gabriel Șerban, primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, colonel Costachi Alexoaie, comandantul Centrului Zonal de Selecție și Orientare Câmpulung Moldovenesc.
 

Manifestarea a constat în ceremonialuri religioase și militare, adresarea de către invitați a unor mesaje de suflet către elevi, părinți și cadrele didactice. Nu a lipsit nici cel mai spectaculos moment, aș-teptat cu lacrimi în ochi de părinți – defilarea subuni-tăților și prezentarea onorului. ”Ținând seama de dinamica întregului sistem militar, misiunea colegiului este furnizarea de servicii de educație prin care se asigură socializarea militară inițială și pregătirea resursei umane care va accede prin concurs în in-stituțiile de învățământ post-liceal și universitar în care se formează militari de profesie. Dorim ca anul școlar 2005-2006 să se constituie în unul dintre cei mai buni pentru Colegiul Militar Liceal „Ște-fan cel Mare”, scopul întregii activități viitoare fiind pre-gătirea pentru performanță și obținerea ei. Considerăm că acest demers aparține deopo-trivă elevilor, echipei mana-geriale și întregului corp de educatori, fiind o continuare firească a șirului rezultatelor foarte bune de anul trecut. Mă refer aici la procesul instructiv educativ, la pregătirea sis-tematică, intensă pentru exa-menul de bacalaureat, con-cursul de admitere în învăță-mântul militar universitar și postliceal și pentru concursu-rile și olimpiadele școlare…”, a precizat, cu acest prilej, co-mandantul instituției de în-vățământ militar, colonel Ionel Moisă. Potrivit informațiilor ofe-rite de referentul PR al cole-giului, dna Elena Jora, pentru obținerea rezultatelor dorite, pe perioada vacanței de vară, baza materială a fost supusă unui proces de verificare, întreținere, dezvoltare și moder-nizare. Pregătirea elevilor va fi susținută și prin mediul de viață normal, familial, confortabil din dormitoare, acces la tehnica informațională și la toate facilitățile bazei sportive. Un element de noutate pentru anul școlar 2005-2006 îl constituie fi-nalizarea procesului de trecere la învățământul general de 10 clase, conform metodologiei continuării stu-diilor după finalizarea învă-țământului obligatoriu, iar, în acest scop, programele și planurile de învățământ au fost schimbate, iar, la clasele a X-a, manualele vechi au fost înlocuite cu manuale noi, alternative. Aceste eforturi fac să fie îndreptățite afirmațiile adresate celor prezenți la festivitate de către generalul de brigadă Bantaș: „Sunt convins că în cariera militară ei vor pro-pulsa, mai ales cu posibilitățile pe care NATO și UE le oferă acum tinerilor și îndeosebi militarilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: