Case rapide, cu APROCOR

La Primăria municipiului Suceava, sâmbătă, 10 septembrie a.c., a avut loc adunarea generală a Asociației Române pentru Promovarea Construcțiilor de Locuințe cu Tehnologii Rapide de Execuție (APROCOR), la care, pe lângă membrii săi, au luat parte, ca invitați, dna viceprimar Angela Zarojanu, dl Mihai Jitariuc, directorul Direcției de urbanism, și dl Boris Buruiană, cetățean francez, reprezentant al câtorva companii antreprenoriale din Franța, și alții.
 

În comunicatul transmis redacției noastre de către dl Mihai Steiciuc, președinte executiv al APROCOR, se arată că între subiectele discutate de asociația profesională pe care o conduce s-au aflat: • Licența și marca APROCOR (pregătirea pentru intrarea în UE) * Lansarea cărții “CASE MODULARE CU STRUCTURĂ DE LEMN – MANUAL DE INIȚIERE” • Poziția APRO-COR referitoare la soluții de rezolvare rapidă a (urmărilor) cataclismelor • Standardizarea panourilor pentru mansardarea blocurilor. Referitor la această ultimă temă, doamna viceprimar Angela Zarojanu a prezentat situația locuințelor în mu-nicipiul Suceava și a vorbit despre hotărârea CL și a Primăriei de a aloca, pentru anul viitor, o sumă importantă de bani pentru mansardarea blocurilor. Invitatul francez a subliniat faptul că antreprenorii din țara sa cer firmelor din România ca, pentru a lucra cu ele, să aibă standardul de calitate ISO 9001 pentru case cu structură de lemn și să fie licențiate APROCOR. Dl Mihai Steiciuc a precizat, pentru cititorii noștri, că acest sistem constructiv este foarte mult folosit în lume: pe 82 la sută din continentul nord-american și 35 la sută din Europa de Vest. Sistemul a început să fie folosit și în România, multe municipalități considerându-l o soluție viabilă pentru rezolvarea problemei locuințelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: