Soluție pentru managementul deșeurilor menajere

Miercuri, 7 septembrie crt., în Sala de festivități a Primăriei municipiului Vatra Dornei, s-a desfășurat o întâlnire a reprezentanților autorităților dornene și câmpulungene cu reprezentanții firmei Agecoserv din Italia pentru găsirea unei soluții în vederea colectării selective a deșeurilor. La dezbatere au participat primarii celor două localități, Constantin Huțanu și Gabriel Șerban, directorul Agenției pentru Protecția Mediului, Iluță Cocriș, directorul Oficiului Prefectural Câmpulung, Andrei Gheorghe, consilieri locali, consilieri județeni, funcționari din Primăria Vatra Dornei și reprezentanți mass-media.
 

În deschidere, domnul Constantin Huțanu a ținut să sublinieze importanța acestei întâlniri în contextul în care Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor și Comisia Europeană acordă granturi de până la 85% pentru investiții în domeniul colectării deșeurilor menajere. Domnia sa a menționat că localitățile din zona Sucevei intenționează să se asocieze pentru construirea unei gropi ecologice de gunoi în parteneriat public-privat. Municipiile Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc au analizat oferta firmei Agecoserv din Italia în vederea asocierii într-un proiect care exclude groapa de gunoi. Firma Agecoserv din Tori-no-Italia, societate tehnică specializată în domeniu, prin Alessandro Sassi, a făcut o prezentare a proiectului, in-clusiv cu un studiu pe zona Dornei, precizând faptul că din deșeurile menajere se pot ob-ține energie termică și elec-trică, astfel încât cantitatea de deșeuri care nu poate fi refolosită este foarte mică. Exprimându-și punctul de vedere referitor la acest proiect, domnul Cocriș a spus: „Trebuie să ținem cont de angajamentele României în privința aderării la Uniunea Europeană, de strategia națio-nală de gestionare a deșeurilor și, totodată, deși acest proiect este deosebit de interesant, trebuie să facem o evaluare de risc”. Cei prezenți au discutat și dezbătut proiectul pentru ca, în final, reprezentanții administrațiilor celor două localități să își manifeste interesul pentru soluția prezentată, considerând necesară exprimarea unui punct de vedere de către ministerele de resort din Italia și România, privind agrearea soluției discutate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: