Primarul Sucevei susține

„Metropolizarea“ municipiului

> Edilul-șef spune că zonele care produc mai mult se află la periferia reședinței de județ > Pentru rezolvarea problemelor legate de granițele cu comunele învecinate, Primăria apelează la arbitrajul Consiliului Județean Șeful administrației municipale sucevene, primarul Ion Lungu, va apela la arbitrajul Consiliului Județean pentru rezolvarea problemelor legate de granițele cu comunele învecinate. Domnia sa a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa, că, la ședința Comisiei Consultative de marți, va cere urgentarea procedurilor deja demarate, precum și implicarea executivului județean în medierea eventualelor litigii apărute în delimitarea teritoriilor administrative, aceasta afectând, din punct de vedere financiar, municipiul reședință de județ. Domnia sa a dat ca exemplu, în acest sens, cazul show-roomurilor de la intrarea în municipiul Suceava, investiții de 10 milioane de euro, aflate pe 5 hectare de teren.
 

Ion Lungu

Paradoxal, de la acestea, Primăria municipiului Suceava nu încasează nici un leu, clădirile aflându-se pe raza administrativă a comunei Moara. Edilul-șef califică acest lucru drept o anomalie, în 2003 fiind semnat, în mod greșit, un protocol prin care limita administrativă a municipiului a fost împinsă cu 1,4 km, de la intrare până înspre Stația electrică de 110 kv. Așa se face că, numai în acest an, cu repararea DE 85 s-u cheltuit, pe distanța respectivă, un miliard de lei, în timp ce executivul municipal nu are nici un beneficiu din zonă. „S-a greșit atunci, când, cu ușurință, s-a semnat acel protocol. Și, din păcate, este încă o bilă neagră pentru Direcția de urbanism, care are o pa-siune pentru studii de um-brire, în loc să se ocupe de acțiunea de delimitare a municipiului Suceava față de zonele limitrofe. Există de-mersuri făcute, dar acestea sunt faza incipientă, nefiind avizate încă”, relevă dl Lungu, menționând că neconcordanțe similare există și în legătură cu comunele Șcheia, Ipotești și Salcea. Primarul Ion Lungu a afirmat că susține ideea prefectului Orest Onofrei de „metropolizare” a reședinței de județ, prin cooptarea co-munelor vecine și înființarea unei primării generale, pe principiul sectoarele din capitală. „Susțin această idee, pentru că, în ciuda unor interese, trebuie să judecăm la modul global, dacă vrem să facem, cu ghilimelele de rigoare, o metropolă din municipiul Suceava. Atunci, este bine ca și aceste suburbii să vină către municipiul Suceava”, subliniază ocupantul fotoliului din Areni, menționând că zonele care produc mai mult se află la periferia orașului. Dl Lungu susține că zona industrială Șcheia nu a fost construită de primăria Șcheia, ci de statul român, iar cei mai mulți contribuabili la bugetul comunei, în respectivul areal, sunt din Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: