Scrisoare deschisă

Domnului prefect Orest Onofrei

Folosesc (n-am încotro) acest mod de comunicare puțin elegant – scrisoarea deschisă –, dar numai după ce am epuizat modul clasic – scrisoarea poștală. Într-adevăr, la început de iulie a.c., m-am adresat cu o scrisoare instituției Dv., în care relatam multiple acte de corupție săvârșite în lanț, în detrimentul localității și al oamenilor de aici de către primarul din Vulturești. Întreprinderea mea avea la bază sentimentul unei obligații morale, civice și etice pentru localitatea unde m-am născut și pe care o servesc de 45 de ani.
 

Răspunsul pe care l-am primit, la 60 de zile de la expedierea scrisorii (nr. 2588P/CG din 23.08 2005) îmi întărește convingerea: scrisoarea n-a nimerit la… adrisant, ci la altcineva, exact ca-n nenea Iancu. Acest altcineva („nu spui cine, persoană importantă) ticluiește un răspuns încât râd și curcile vultureștene și mă obligă, Doamne ferește, să recunosc că laptele e negru. S-o creadă dumnealui că mai suntem dispuși să servim gogoși. Domnule „altcineva”, avem probe pentru cele afirmate; dealtminteri și dumneavoastră – abil, nu? – nici nu le mai comentați în răspunsul trimis mie. Curaj aveți, n-avem ce spune, dar dacă, dă, Doamne, pe urmele dv. vor trece și alții, ați pus-o de mămăligă? Și nu-i păcat? În concluzie, parafrazez un vechi dicton biblic: Dacă cenzură nu e, nimic nu e! Și mai constat că, în materie de „Scrisori și sesizări ale oamenilor muncii” (!), am preluat totul, până și deviza: „O mână spală pe alta și amândouă obrazul”. Iată de ce, domnule prefect, mi-am zis că e bine să știți și dv. ce și cum…, iar neelegantul meu mod de comunicare – scrisoarea deschisă – se justifică. Încolo, „pace și între oameni binevoire!” Prof. MIHAI NICHITA Vulturești

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: