Din America, la Rădăuți…

De două săptămâni, un stat din America se zbate între lacrimi și sânge. Președintele Băsescu trimite telegrame de încurajare. Să râdem? Să plângem? Cine are, pentru numele lui Dumnezeu, nevoie de o telegramă de încurajare când moartea și haosul își fac de cap? America, America, cea subtilă, îndrăzneață, revoluționară, pierde teren pe zi ce trece. America se recunoaște înfrântă. Am ascultat mărturisirile unui european rătăcit prin America. El avea dovada unei lumi ignobile, el știa că în America europenii sunt socotiți oameni cultivați deoarece cunosc cel puțin două limbi și, mai presus de toate, au frică de Dumnezeu.
 

Mălina Anițoaei

N-am înțeles niciodată de ce românii vor să plece peste granițele țării și anume de ce nu încearcă să ducă un  trai onorabil aici. Americanii nu prețuiesc decât engleza, americanii nu dau doi bani pe spiritele sensibile. De ce s-o fi supărat Dumnezeu pe America? Nu știu, știu că diminețile la Rădăuți au ceva special, știu că toamna e argintie, știu că dangătul de la Biserică are un ecou maiestuos, știu că nicăieri nu e ca  aici, acasă, și că fiecare primește ce i se cuvine…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: