Noi pensionari vor primi pensii mărite

Din această lună, s-a intrat în cea de a patra etapă și ultima a reevaluării și recalculării pensiilor. De fapt, după cum au precizat dl director executiv Robert Marian și dna director executiv adjunct Iulia Savu, într-o conferință de presă susținută ieri, Casa Județeană de Pensii Suceava a reevaluat deja 10.800 dosare (34 la sută) din cele 31.623 dosare ale persoanelor din județ pensionate în perioada 1 ianuarie 1997-1 aprilie 2001, data intrării în vigoare a Legii 19/2000, în conformitate cu principiile căreia se face recalcularea. În cele trei etape de până acum, au fost recalculate 72.944 de dosare, cele mai multe aparținând pensionarilor cu vechime completă.
 

La recalculare au intrat însă și dosarele pensionarilor cu vechime incompletă, ale persoanelor cu invaliditate de gradul I, II și III și ale urmașilor. De creșterea pensiei au beneficiat 23.531 pensionari, creșterea medie fiind de 19,09 la sută. Ziariștilor le-a fost prezentată și HG 777/2005, potrivit căreia, începând cu această lună se majorează cu 10 la sută punctajul mediu anual al pensionarilor proveniți din agricultură și al celor care au lucrat atât în sectorul de stat, cât și în cel agricol, numărul beneficiarilor din județul nostru fiind de 43.610. În legătură cu toate aceste aspecte, de mare interes pentru pensionari, vom reveni pe larg în numere viitoare ale ziarului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI