Unitățile turistice din județul Suceava, utilizate doar la un sfert din capacitate

În top se situează cele din zona stațiunii balneare Vatra Dornei, cu un indice de ocupare de 33,6% Unitățile de primire turistică din județul Suceava nu prea au căutare. Cel puțin așa rezultă din ultima informare a Direcției Județene de Statistică, potrivit căreia turiștii au ocupat, în medie, doar un sfert din spațiile cu această destinație. Astfel, în luna iunie a acestui an, indicele de utilizare a capacității de cazare turistică în funcțiune a fost, pe total structuri de primire turistică, de 24,9%. Indicele a scăzut față de luna mai, când a atins 25,5%, și comparativ cu luna iunie 2004, când a fost de 26%. Cel mai înalt nivel al indicelui de utilizare s-a înregistrat la vilele turistice de două stele, acesta fiind de 53,0%.
 

Pe zone turistice, în top se situează unitățile din zona stațiunii balneare Vatra Dornei, cu ocupare de 33,6%. În struc-turile de primire turistică din municipiul Suceava indicele de utilizare înregistrat este de 25,6%. În iunie, pe raza județului Suceava au func-ționat 141 structuri de primire turistică, cu 24,8% mai multe comparativ cu anul anterior. Hotelurile dețin 54,7% din totalul capacității de cazare în funcțiune, pensiunile turistice urbane – 14,2%, pensiunile turistice rurale – 10,5%, iar vilele turistice – 8,5%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: