„Pirat” de CD-uri din Piața Mică, trimis în judecată

Procurorii suceveni l-au trimis în judecată pe Costel P., de 53 de ani, din localitate, proprietarul unui chioșc din piața din George Enescu. Bărbatul va răspunde penal, după ce anul trecut a fost prins vânzând CD-uri contrafăcute . La sfârșitul lunii aprilie 2004, polițiștii și inspectorii Uniunii Producătorilor de Fonograme din România au venit „undercover” la cumpărături în chioșcul menționat, interesați, chipurile, să achiziționeze un anume CD. Cum compactdiscul nu avea pe el nimic din ce zice legea referitoare la respectarea drepturilor de autor, fiind evident că este o „făcătură”, treburile au luat aspectul unui control în toată regula.
 

Astfel, au fost găsite la vânzare aproape 230 de CD-uri contrafăcute ( ce nu aveau pe ele numele producătorului, titlul fonogramei, numărul de catalog, durata înregistrării, compozitorul, textierul, numele interpretului. „Pirații” au fost ridicați, dintre CD-uri copiate, peste 200 având imprimate melodii din repertoriul ce aparține UPFR. Cum Costel P. nu avea contract de cesiune pentru difuzarea pieselor respective cu nici unul din producători, el va răspunde în fața judecătorilor pentru „piraterie”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: