Din cauza piedicilor în calea conductelor de gaz metan

Câmpulungenii riscă să nu aibă căldură la iarnă

> De vină ar fi autoritățile locale, care nu s-au preocupat de clarificarea problemei proprietarilor care vor despăgubiri > „Eu nu pot să merg să bat din poartă în poartă și să tratez cu fiecare cetățean”, a declarat președintele Consiliul Județean, Gavril Mîrza Președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, a convocat pentru astăzi, la ora 10.00, comandamentul pentru partea de introducere gaze naturale din Proiectul „Suceava –Utilități și mediu la standarde europene”. Întrunirea se bucură de participarea proiectantului, constructorului și a primarilor din Câmpulung Moldovenesc și Vama. Se are în vedere stabilirea unui grafic strict al lucrărilor, atât în timp, dar și pe tronsoane, astfel încât gazul și căldura să ajungă în sezonul rece în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Șeful administrației județene a ținut să semnaleze că, și la această dată, există proprietari de terenuri care refuză să permită pozarea conductelor pe terenul ce le aparține.
 

Aceasta, în ciuda faptului că, inițial, aceștia își dăduseră acceptul și semnaseră un document în acest sens. Dl Mîrza crede că respectivilor proprietari li s-a indus în min-te că ar putea să beneficieze de consistente despăgubiri. Președintele Consiliului Ju-dețean precizează că, în cazul în care locuințele câmpu-lungene vor rămâne fără căldură, de vină sunt autoritățile locale, care nu s-au preocupat de clarificarea pro-blemelor legate de amplasarea conductelor. „Am contribuit cu tot ce a depins de Consiliul Județean, inclusiv cu bani în cont. Eu nu pot să merg să bat din poartă în poartă și să stabilesc cu fiecare cetățean modalitățile de a se înțelege. Este o chestiune ce ține de responsabilitatea autorităților locale”, a declarat șeful administrativului județean. Într-o primă fază s-a crezut că divergențele fuseseră stinse, însă „dacă într-o zi erau nu-mai 5 contestatari, peste câteva zile numărul acestora a crescut la 15”. La această dată, există trei șantiere în lucru: unul dinspre Câmpulung înspre Prisaca Dornei, altul din-spre Prisaca Dornei înspre Molid și ultimul de la Frasin la Molid.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI