Până la finele anului

Proprietarii garajelor ridicate cu încălcarea autorizației, scutiți de suprataxa de închiriere

Acesta este de peste 40 de ori mai mare decât cea normală și se aplica întregii suprafețe a garajului, și nu doar celei neautorizate Autoritățile municipale sucevene au decis să mai întindă o mână conducătorilor auto care și-au ridicat garaje auto cu depășirea suprafe-ței autorizate. Aleșii locali au hotărât să scu-tească de penalități proprietarii care vor intra în legalitate până la 31 decembrie, autorizân-du-se cu întreaga suprafață ocupată. Astfel, aceștia vor scăpa de suprataxa instituită de deli-berativ la 1 ianuarie, cu scopul de a forța mâna „ilegaliștilor”. În conformi-tate cu prevederile hotărârii de consiliu în cauză, pentru con-strucțiile autorizate(inclusiv garajele auto), ridicate pe teren proprietate al municipiu-lui, dar executate cu depășirea suprafeței, proprietarii au fost obligați să plătească, pentru întreaga suprafață, un supra-tarif de închiriere.
 

Acesta este de 32.000 de lei pe metru pătrat și lună, față de doar 750 de lei pe metru pătrat și lună, în cazul suprafețelor ce intră sub incidența autorizației. Paradoxal, în aceste condiții, chiriașii care au construit în baza unei autorizații, obținută de cele mai multe ori înainte de 1990, au obținut prelungi-rea contractului de închiriere similar celor care și-au ridicat garaje fără nici un fel de document. Urmare a discuțiilor pur-tate în timpul ședinței Consi-liul Local al municipiului din martie 2005, numeroși contri-buabili, aflați în situația men-ționată, s-au adresat serviciu-lui de specialitate al Primă-riei, în scopul obținerii unor înlesniri la plata chiriei. Pri-marul Ion Lungu a declarat că, deoarece proprietarii gara-jelor au fost de bună credință, majoritatea dintre ei dema-rând procedura de obținere a avizelor necesare și de intrare în legalitate, s-a decis o nouă prelungire a termenului limită de conformare. Astfel, cei vor obține autorizație până la data de 31 decembrie 2005, scapă de pedeapsa plății unei chirii de peste 40 de ori mai mare și aplicabilă întregii suprafețe a construcției. Ei vor achita diferențiat tariful de 750 de lei pe metru pătrat și lună pentru suprafața autorizată și de 32.000 de lei pe metru pătrat și lună în cazul celei neau-torizate. „Pe perioada în care nu au fost autorizați în con-dițiile legii, unii dintre pro-prietari trebuiau să plătească și câte 4-5 milioane lei penali-zări. Aceasta după ce au mai dat 8-10 milioane lei pentru intrarea în legalitate, mulți dintre ei fiind pensionari. Tre-buie să apreciem ca atare buna credință a oamenilor, și am propus ca aceștia oameni să poată beneficia de aceste facilități până la finele anului”, a precizat edilul-șef, ținând să menționeze că, în nici într-un caz, nu se vor mai bucura de clemență persoanele care nu obțin autorizație până la 31 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: