„Populația preferă încă vechile însemne monetare“

Este de părere Elena Sireteanu, director al BNR, filiala Suceava Conform declarațiilor directoarei Băncii Naționale Române, filiala Suceava, Elena Sireteanu, sucevenii preferă încă vechile însemne monetare. Deși au trecut mai bine de două luni de la introducerea pe piață a noilor bancnote, sucevenii mai întâmpină încă dificultăți când vine vorba să primească sau să dea lei noi. „În urma unor cercetări pe care noi tocmai le-am finalizat, ne-am dat seama că lumea încă nu s-a obișnuit cu noile însemne monetare. Oamenii preferă vechile bancnote, pentru că încă nu s-au obișnuit cu cele noi.
 

Oricum, până pe 31 decembrie 2006 mai este timp”, ne-a declarat Elena Sireteanu. Domnia sa a mai adăugat că, la nivelul municipiului Suceava, doar un singur bancomat, din cele peste 30, eliberează noile bancnote. „Noile însemne monetare sunt introduse pe piață prin unitățile bancare, care încă mai au timp să schimbe matrițele bancomatelor”, a precizat dna Sireteanu. Leii noi au dat mari bătăi de cap bancherilor, care au avut parte de o serie de incidente, cum ar fi cazul suceveanului care s-a trezit peste noapte cu 20 de miliarde de lei în cont. „Suntem la curent cu acest caz și considerăm că responsabilitatea tranzacțiilor aparține salariaților, care pot fi trași la răspundere. Nu este normal ce s-a întâmplat, mai ales că, după ce omul le-a spus, i-au mai cerut bani și pentru tranzacție”, a spus directoarea BNR Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: