O faptă de mare omenie

Acordeonul lui Puiu era uzat de vreme. Să-și cumpere altul, nici nu putea fi vorba. Pentru că Puiu (Octavian Pilug), din comuna Poiana Stampei, acordeonist de talent, este în vârstă și nevăzător din naștere (cu soția ca însoțitoare). Însă, cu acordeonul lui, îi mai înveselea pe oameni, cânta și la serbările școlare, dar uzat fiindu-i acordeonul… Prețuit de săteni, Puiu n-a fost uitat nici de părintele paroh Domițian Tătaru, când, la serbarea câmpenească din vara anului trecut, de la Poiana Stampei, s-a întâlnit cu Viorel C. Candrea, “interpret de renume, la trompetă, al cântecului nostru popular, binecunoscut și apreciat în Zona Dornelor, în țară și în lume, stabilit de peste 20 de ani în Germania”, cum scrie dl primar Elisei Todașcă în numărul pe septembrie al Gazetei de Poiana Stampei.
 

Atunci, părintele paroh i-a vorbit lui Viorel C. Candrea despre Puiu, fost coleg de formație, cu care, în tinerețe, cânta la hore, baluri, nunți, cumetrii etc. Viorel s-a întristat, când a aflat de necazul lui Puiu, și a promis că-l va ajuta. Ceea ce s-a și întâmplat: în ziua de 8 august 2005, a sosit din Germania la Primăria Poiana Stampei și i-a înmânat lui Puiu un acordeon cu 120 bași, marcă italiană, în valoare de 1.500 euro (peste 50 milioane lei vechi). “Cu lacrimi de bucurie – cum relatează dl primar Elisei Todașcă –, Puiu și soția sa Aurora i-au mulțumit din toată inima lui Viorel Candrea, pentru că le-a făcut cea mai mare bucurie din viața lor”. Evident, acordeonul trebuia încercat, Puiu interpretând câteva melodii prietenului drag și celor prezenți. Viorel a arătat că nu ar fi putut cumpăra singur acest frumos dar, el primind ajutorul firmei Aesculap din Germania, prin dl director general Dr. HC Profesor Michail Ungetum. Într-un gest la fel de firesc, Primăria Poiana Stampei a trimis o scrisoare de mulțumire celor care au făcut o faptă de mare omenie, cum o intitulează primarul comunei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: